Öljyvuodon syy on selvinnyt

22.6.2016

Yhdistys on saanut tänään tiedon sekä Forenomilta että Luona Oy:ltä, että öljyvuodon aiheuttaja on paikannettu ja toimet tilanteen korjaamiseksi aloitettu.

Kyseessä on Forenomin omistaman rakennuksen (ns. entisen K-instituutin talonmiehen asunto) ja sen vanhan öljysäiliön vuoto. 

Olemme vaatineet viranomaisilta nyt selvitystä siitä, miten vahingon laajuus kartoitetaan ja kuinka se aiotaan korjata. Yhdistys kantaa huolta myös vahingon mahdollisesta vaikutuksesta pohjavesiin. Öljyvuoto luontoon on aina vakava asia. Aiemmin viikolla viranomaiset totesivat meille maastokäynnin jälkeen, että kyseessä on niin vähäpätöinen vuoto, ettei se aiheuta toimenpiteitä.

Pidämme asukkaita ajan tasalla siitä, miten asia etenee.

 

Alla Luona Oy:n virallinen tiedote asiasta. Tarkennuksena mainittakoon, että kyseessä on heidän kiinteistöönsä kuuluva ja omistama rakennus.

22.6.2016

Välittömät toimenpiteet aloitettu öljyvahingon laajenemisen ehkäisemiseksi

Siikajärven vastaanottokeskuksen naapurissa sijaitsevan paritalon pihalta on löydetty lämmitysöljyä. Öljyä on vuotanut maahan talon maanalaisesta öljysäilöstä. Paritalossa on asuttu vakituisesti useamman vuoden ajan.

Kiinteistön omistaja on välittömästi ryhtynyt toimenpiteisiin asian korjaamiseksi. Hoidamme asiaa tiiviissä yhteistyössä viranomaistahojen kanssa vahingon laajenemisen ehkäisemiseksi.

Vastaanottokeskuksen päärakennus sijaitsee Siikajärventien toisella puolella. Öljyvuodolla ei ole vaikutusta vastaanottokeskuksen toimintaan. Siikajärven vastaanottokeskus avattiin lokakuussa 2015.

Lisätietoja: Marko Sivula, kiinteistöjohtaja, Luona Oy, p. 040 731 8366

 

Lähde: http://www.luona.fi/valittomat-toimenpiteet-aloitettu-oljyvahingon-laajenemisen-ehkaisemiseksi/