Asukastiedote

5.9.2016

Nuuksion Siikajärven Asukasyhdistys tiedottaa

Venetsialaiset 27.8.2016

Kiitos kaikille yhdistyksen Venetsialaisiin osallistuneille, meitä tukeneille tahoille sekä loistaville esiintyjillemme! Hotelli Nuuksiossa vieraili kolmatta sataa vierasta päivän aikana ja saatiinhan me juhliimme myös äkäinen Rauli pyörähtelemään ja karsimaan pihatelttojamme.

Eiköhän tehdä näillä puhein Venetsialaisista kylän yhteinen kesänpäättäjäisperinne? Tilataan ensi vuodeksi vain vähemmän vauhdikkaat kelit.

Syyskokous lähestyy

Eipä aikaakaan, kun on marraskuu ja yhdistyskin vuoden!

Tiistaina 1.11. järjestämme sääntömääräisen syyskokouksen, jossa käsitellään kokoukselle kuuluvien asioiden lisäksi yleiskaavaan liittyviä suunnitelmia. Paikalle Espoon kaupungilta tulee yleiskaavasuunnittelija Seija Lonka. Tarkempi kutsu syyskokoukseen tulee vielä myöhemmin.

Jo tulevana keskiviikkona 7.9. järjestetään Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavatyöhön liittyen keskustelutilaisuus yhteistyössä alueen asukasfoorumien kanssa (Vanha Espoon ja Pohjois-Espoon asukasfoorumit).

Tilaisuudessa informoidaan kaavatyön tilanteesta ja lähtökohdista, kesällä aloitetusta historiallisten teiden selvityksestä sekä tärkeät reitit -asukaskyselyn alustavista tuloksista.
 

Tilaisuus järjestetään klo 18:00–20:00 Valtuustotalon kahviossa (Espoonkatu 5). Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi erillistä ilmoittautumista.

Ollaan aktiivisia myös alueen kehittämisen pitkän tähtäimen suunnitelmissa. Hienoa, että asukkaiden mielipiteitä halutaan kuulla!

Viimeaikaiset alueen turvallisuuteen liittyvät tapaukset

Muutaman viikon takainen väkivallanteko vastaanottokeskuksen liepeillä on puhuttanut pitkään ja yhdistys on ollut yhteydessä tapahtumien tiimoilta niin Luonaan kuin poliisiinkin.

Tapaamme pienellä ryhmällä Espoon poliisin ensi perjantaina 9.9. keskustellaksemme viime aikaisista tapahtumista, alueen yleisestä turvallisuudesta sekä asukkaiden huolista sekä peloista. Palaamme tapaamisen antiin tuonnempana. Koitamme saada selkeyttä myös nykyiseen tiedotuslinjaan.

Ruuhkaiset bussit
 

Jälleen bussiliikenne on ruuhka-aikoina kapasiteettinsa äärirajoilla. Tästäkin asiasta kannattaa jokaisen olla aktiivinen ja antaa palautetta joukolla HSL:lle– mikäli bussit joutuvat jättämään koululaisia ja työmatkalaisia pysäkeille, pitää asiaan saada pikainen muutos.

Ympäristöasioista palaamme asiaan, kun olen saanut viimeisimmän päivityksen ELY:ltä öljyvuodon jatkon osalta. Odotamme myös sitä, missä viipyy kiinteistön uusi ympäristölupahakemus, jonka johdosta niin rajanaapureilla kuin yhdistykselläkin pitäisi olla mahdollisuus tehdä huomautuksia.