Valokuituverkko Siikajärvelle

24.1.2023

Valokuitunen on aloittanut valokuituverkon ennakkomyynnin Kotimäen alueella. Lue oheisesta tiedotteesta lisää. Kampanja-aika on voimassa enää tammikuun loppuun saakka.

Hei,

Alueemme tietoliikenneyhteyksiä ollaan parantamassa. Nykyiset - vaikkakin vain muutama vuosi sitten uusitut kuparikaapelit tarjoavat meille monille varsin heikot - vain muutaman kymmenen megabitin yhteydet, kun valokuidulla yhteysnopeudet on mahdollista nostaa jopa 1000 megabittiin. Myös mobiiliverkkojen huonot ja hitaat yhteydet ovat kaikilla tiedossa. Nyt tähän on mahdollisuus saada muutos edulliseen hintaan. Valokuitu vedetään jokaiseen tilauksen tehneeseen kiinteistöön suorana yhteytenä keskusjakamolta, joten yhteysnopeudet pysyvät luvattuina eivätkä vaihtele samalla tavalla kuin kupari- ja mobiiliyhteyksissä.

Osa on varmasti jo huomannutkin postitettujen mainosten kautta, että Valokuitunen on aloittanut valokuituyhteyksien ennakkomyynnin Siikajärven Kotimäen ja Uudenpellon alueilla.
Suunniteltu alue rajoittuu alustavasti Kotimäen alueelle sekä Siikajärventien ja Heinästien läheisyydessä oleviin kiinteistöihin Vuohilammen ja Uudenpellon välillä. Voit tarkistaa valokuidun saatavuuden osoitteesta https://www.valokuitunen.fi ja tehdä ennakkotilauksen.
Mikäli omaan osoitteeseesi ei ilmoiteta saatavuutta, kannattaa silti jättää kiinnostuksen osoitus Valokuitusen www-sivuille, sillä rakennettavaa aluetta voidaan mahdollisesti laajentaa, jos riittävästi kiinnostuneita löytyy lähialueilta. Ainakin Heinäs on alue, missä on ollut kovasti kiinnostusta, joten yhteystietoja muualtakin kannattaa jättää.
Valokuitunen rakentaa alueelle valokuituverkon, kun riittävän moni alueemme asukkaista tekee ennakkotilauksen. Rakentaminen toteutetaan vuoden kuluessa ennakkomarkkinoinnin ensimmäisistä ennakkotilauksista, joten kuituyhteydet valmistunevat ensi syksyyn mennessä - luultavasti jo aikaisemmin.
Mitään kustannuksia ei tule maksettavaksi ennen kuin valokuituyhteys on rakennettu ja tarvittavat valokuitupäätelaitteistot asennettu kiinteistöön ja yhteyden toimivuus testattu.

Hinnasto on seuraavanlainen ja poikkeaa selvästi edukseen netissä olevista normaalihinnoista:
Kuidun rakentamisen voi maksaa kertamaksulla 1290€ tai osamaksulla 3kk tai 12kk osissa. Tällöin kuidun saa omaksi eikä siitä tarvitse jatkossa maksaa muita kuluja, kunhan käytössä on jonkun operaattorin valokuituliittymä.
TAI
Kuidun voi vuokrata 9,90€/kk + 0 € asennus, 60kk määräaikainen sopimus. (Sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana määräajan jälkeen.)
Edellämainitut hinnat sisältävät kuituyhteyden rakentamisen hinnan. Sen lisäksi on hankittava normaali internetyhteys haluamaltaan operaattorilta, joiden tiedot löytyvät myös Valokuitusen www-sivuilta. Valokuitupohjaisten internetyhteyksien hinnat eivät merkittävästi poikkea meillä nyt käytössä olevien kuparikaapeli- tai mobiiliyhteyksiin verrattuna ja nopeuksiin suhteutettuna ne ovat selvästi edullisempia ja luotettavampia.

Valokuitusen kampanjaa on saatu jatkettua suuren kiinnostuksen vuoksi tammikuun loppuun. (31.1.2023)
Kuituyhteyden hankinta näin "yhteishankintana" alueen kuituverkon rakentamisen yhteydessä tulee huomattavasti edullisemmaksi, kuin sellaisen tilaaminen myöhemmin erikseen. Yksittäisen kuituyhteyden kaivaminen ja rakentaminen maksaa normaalisti 5000 eurosta ylöspäin.

Mikäli haluat lisätietoja hankkeesta, hinnoittelusta tai muusta aiheeseen liittyvästä, otathan yhteyttä Valokuitusen alueen myynnistä vastaavaan Teemu Natriin.
Sähköposti: teemu.natri@valokuitunen.fi
Työnumero: Arkisin 9-17. +358401547144
Myynnin yleinen numero: 094 255 2298

Valokuitusen tiedotteen asiasta löydät tämän linkin https://www.siikajarvi.fi/?x173067=225656 takaa Nuuksion Siikajärven asukasyhdistyksen sivuilta.

Liitteet