Espoo-Salo -oikorata

10.10.2018

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on käynnissä

 

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on lähtenyt käyntiin infotilaisuuksien merkeissä. Ensimmäinen infotilaisuus järjestettiin Veikkolassa tiistaina 9.10. Hankkeessa on nyt myös avattu karttapalautepalvelu, jonka kautta yleisöllä on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa.

 

Ensimmäinen infotilaisuus järjestettiin Vihdin ja Kirkkonummen alueella tiistaina 9.10. Veikkolassa. Tilaisuudessa kerrottiin asukkaille tietoa Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelusta, jonka lisäksi kuultiin hankkeen eri osapuolten alustuksia suunnittelun etenemisestä sekä karttapalautepalvelusta. Tilaisuuden päätteeksi yleisöllä oli mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja nähtävillä oli myös hankkeeseen liittyviä karttoja.

 

Infotilaisuuden yhteydessä avattiin myös hankkeen karttapalautepalvelu (https://app.maptionnaire.com/fi/4917/), jossa voi antaa vapaasti palautetta radan ja siihen liittyvien teiden suunnittelusta. Karttakyselyssä esitetään jatkosuunnitteluun valittu alustavan yleissuunnitelman ratalinjaus ja siihen liittyvät tunnelit, sillat sekä tiesuunnitelmat. Kartalla ratalinjaus esitetään maakuntakaavan maastokäytävänä, johon kaksiraiteinen rata suunnitellaan. Kysely on avoinna 9.10.–30.11.2018 ja siihen pääsee tästä.

 

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelun infotilaisuudet jatkuvat vielä 10.10. Salossa, 23.10. Lohjalla ja 24.10. Espoossa.

 

Tarkempaa tietoa hankkeesta löytyy Espoo-Salo -oikoradan hankesivuilta (https://vayla.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata), joilla on mahdollista ilmoittautua hankkeen postituslistalle. Ilmoittautuneille lähetetään hankkeen uutiskirjeitä, kutsut yleisötilaisuuksiin ja tietoa muista osallistumismahdollisuuksista.

 

Espoo–Salo -oikorata on osa nelivaiheista Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, joka lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen. Espoo–Lohja–Salo välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.

 

 

Lisätietoja:

 

Projektipäällikkö Heidi Mäenpää
Väylä, puh. 029 534 3819, heidi.maenpaa@vayla.fi