KYSYIMME ELY-KESKUKSELTA SIIKAJÄRVEN- JA HEINÄSTIEN KUNNOSTA

14.11.2018

 

Tässä Uudenmaan ELY-keskukselta saatu vastaus:

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

Kyseisten teiden huono kunto on Uudenmaan ELY-keskuksen tiedossa, mutta valitettavasti normaali perustienpidon rahoitus ei riitä tällä hetkellä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Siikajärventiellä on ollut käynnissä kunnallistekniikkahanke. Tekniikkaa on rakennettu lähelle tietä ja on jouduttu osittain kajoamaan tien rakenteisiin. Hanke on nyt loppusuoralla ja jo lähtötilanteessa huonokuntoisen tien korjaaminen on hankalaa. Kesällä tehtiin suunnitelma ko. osuuden parantamisesta tässä yhteydessä ELY-keskuksen ja kaupungin yhteistyönä, mutta ELY-keskuksella ei ollut osoittaa varoja laajempaan korjaukseen tälle vuodelle.

Uudet päällystekohteet valitaan vuosittain tienkunnon ja liikennemäärien perusteella, ja lisäksi tarkastelemme vielä keväisin kokonaisuudessaan toimialueen teiden kuntoa sekä paikkaus- ja päällystetarvetta. Tarkastelun pohjalta päätetään erikseen loput kuluvan vuoden aikana toteutettavat pienemmät päällyste- ja paikkausurakat. Valtakunnallisten linjausten mukaisesti päällysteiden kunnostustöissä painopisteenä ovat vilkasliikenteiset

päätiet. Vähäliikenteisempää tieverkkoa kunnostetaan mahdollisuuksien mukaan. Päällysteisiin käytettävissä oleva rahoitus on vähenemässä nykyisestä niukasta tasosta edelleen, joten vähäliikenteiselle tieverkolle emme pysty lupaamaan kuin paikkauksia.

Erityisesti eteläisen Suomen ja Uudenmaan vilkasliikenteiset väylät kuluvat nopeasti ja korjaustarvetta syntyy jatkuvasti lisää. Edelliset kaksi talvea olivat sääolojen vuoksi tieverkolle erityisen kuluttavia. Uudenmaan ELY-keskuksen toimialueella onkin runsaasti huonokuntoisia peruskorjauksen tarpeessa olevia teitä. Perustienpidon rahoitus on ollut pidemmän aikaa tarpeisiin nähden alimitoitettu.

Ystävällisin terveisin, Kirsi

Liikenteen asiakaspalvelu

PL 297

33101 TAMPERE

puh. 0295 020 600 (ma-pe klo 9-16, chat-palvelu klo 12-16)

liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai

liikenteen.asiakaspalvelu@liikennevirasto.fi

Usein kysyttyä liikenteestä: https://palautevayla.fi/aspa


Tuonne voisi laittaa viestiä ihan jokainen, jos joukkovoimalla olisi taas kerran vaikutusta!